Обучения

Курсове по послушание

Тези курсове са задължителни, ако искате вашият домашен любимец да бъде управляем и послушен, а съжителството с него да е удобно и безпроблемно.

Добре обученото в послушание домашно куче трябва безотказно да идва при вас винаги когато го повикате. То може да върви редом с вас (на повод или без него), независимо от това дали променяте темпото и посоката на движение. Когато прецените, че се налага, то трябва безотказно да  може да седне, да легне или да се изправи, при това оставайки в изискваната позиция докато не отмените командата,  подавайки друга.

Изброените умения са основни за доброто послушание, а в добавка, можете да научите кучето си да ви носи пантофите или телефона по команда, а защо не и да ви чака търпеливо пред магазина, изпълнявайки командата „място”.

Курсът ще ви помогне да разберете как работи умът на вашето куче и ще винаучи как да направите поведението му удобно и предвидимо.

Стопаните на кученца тип „играчка” могат да научат любимците си на куп забавни номера, които могат да носят много радост и забавление.

За обучението в послушание са подходящи всички породи. Нещо повече, ние смятаме, че то е задължително както за дребосъчето чихуа-хуа, така и за достолепния Сан Бернар.

Обучение за охрана

Охранителните кучета се подготвят за изпълнение на няколко вида задачи: проследяване по следа, придружаване и стражево обучение.

Обучение за работа по миризми

Тук обучението цели да подготви служебни животни, които откриват наркотици, експлозиви, пари, тютюн и други забранени вещества, които са обект на контрабанда.  Към тази група се отнасят полицейските кучета, използвани за идентификация на намерени на местопрестъплението вещи.

Кои са подходящите породи?

Ловни кучета

Центърът предлага обучение на кучета за лов на пернат дивеч, за лов на едър космат дивеч,  а също и кръвоследници и подземници.