Дарствено предоставяне на заместващо куче водач

На 11.12.2015, след 56 дипломирани и предоставени служебни кучета и 8 години работа, за първи път пенсионирахме по възраст куче водач и предоставихме на г-н Румен Борисов, психотерапевт  от град Трявна, нов партньор.

Това стана възможно с подкрепата на УниКредит Кънсюмър Файненсинг, дружеството за потребителско кредитиране на УниКредит Булбанк, чиято дарствена воля е дипломираното куче водач Кайзер да заеме мястото на пенсионираната Валтава.

УниКредит Кънсюмър Файненсинг организира национална кампания от 18.10. – 18.11.2015 г., в рамките на която за всеки отпуснат кредит даряваше по 1 лв. Дружеството успя да събере сумата от 20 000 лв., която предостави на Фондацията, с цел покриване на двугодишното обучение на Кайзер и едногодишното изхранване на 6 млади кучета от програмата за социализация.  Валтава остава като домашен любимец в дома на г-н Борисов, а служебните задачи пое  кучето водач Кайзер.

„Щастливи сме, че имаме честта да помогнем на толкова благородна кауза като обучението на куче-водач. Бих искал да изкажа благодарност и на всичките ни колеги за ангажираността и подкрепата на каузата“, заяви Борислав Генов, главен търговски директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

Благодарим на дарителя УниКредит Кънсюмър Файненсинг и пожелаваме на Кайзер и на неговия стопанин г-н Румен Борисов дълги ползотворни години съвместна работа.