Derek Freeman Scholarship 14.05.2017-19.05.2017

Скъпи приятели,

Може би си спомняте, че през май 2016г. фондация Очи на четири лапи спечели престижната стипендия на IGDF Derek Freeman Scholarship, която ни бе връчена на конгреса на нашата професионална общност, проведен в Хвар, Хърватска. Целта на стипендията е реализацията на партньорски проект между националния развъден център на The Guide Dogs for the Blind Association UK и българското училище за кучета водачи за повишаване на капацитета и професионалната подготовка на българското училище в областта на развъдната дейност. И така от 14.05.2017 до 19.05.2017 екип от наши служители направи учебно посещение в националния развъден център, който се намира в Warwick.

Благодарим на Матю Ботъмли, Хана Фелоуз, Сю Девънпорт, Хелън Фрийман и всички колеги и приятели от NBC UK за топлия прием, споделените знания и опит и приятелската атмосфера по време на нашите учебни дни! Научихме много за развъдните програми, изкуственото заплождане, междупородните кръстоски и участвахме в много ценни практически дейности на националния развъден център.

Много скоро, някои от най-утвърдените и работещи практики, с които се запознахме там, ще станат част и от нашата работа.