Imoti.net в подкрепа на фондация Очи на четири лапи

Щастливи сме, да ви информираме за първите резултати от проекта на Imoti.net

Ето какво споделиха от екипа на проекта:

“Тази година осмите Годишни награди на imoti.net се провеждат в подкрепа на фондация „Очи на четири лапи - кучетата, които се обучават за водачи на слепи хора, асистенти на деца с диабет, аутизъм, деца и възрастни с двигателни проблеми. Домашните любимци все повече присъстват в домовете, като се превръщат в неизменна част от ежедневието и живота на всеки стопанин. Каузата ще бъде част от всички експертни форуми, както и от Годишните награди на  imoti.net.

До този момент се проведоха три бизнес форума на водещия сайт за недвижими имоти във Варна, София и Пловдив, където експерти в имотния бранш представиха предизвикателствата пред имотния пазар в различните региони и дадоха своите прогнози за следващата 2023 година. На всеки форум присъстваха стопани заедно с техните служебни кучета, които споделяха как специалните умения и отдаденост на всяко куче са спасили и продължават да спасяват стотици хора с увреждания от самотния затвор на физическата зависимост.

Аудиторията във Варна се срещна с лабрадора Пърси – водач на незрящия Кирил Кирчев. Кирил сподели своята огромна благодарност към Пърси и екипа на фондацията, отговорен за неговата дресировка. Снежана Стойчева, управител на Imoti.net, запозна аудиторията  в София с лабрадора Карма, водач на незрящата Калина Асенова.

„Когато кандидатствах за куче, една от мечтите ми беше да тръгнем заедно в планините. Заедно стигнахме много високо, успяхме да изкачим Хималаите до 5000 метра и това е най-високо качваното служебно куче, което е работило на тази височина“, сподели на бизнес срещата Калина, която, благодарение на Карма, не спира да живее своя живот пълноценно.

Присъстващите на форума в Пловдив имаха възможността да научат повече за фондацията в лицето на Таня Даракчиева и нейното куче-асистент - лабрадора Родна, което й дава сила и увереност да не се колебае пред първото стъпало и да преоткрива красивите пловдивски кътчета.

На всяка от експертните срещи, освен запознанството с прекрасните служебни кучета и техните стопани, аудиторията имаше възможност да дари пари за фондацията, като кутия за дарения ще присъства и на всички предстоящи бизнес форуми, включително и Годишните награди на Imoti.net, които ще се проведат на 17 май. Цялата сума, събрала се от присъстващите на форумите до този момент, е  в размер на 2500 лева.

Фондация „Очи на четири лапи“ ще присъства и на официалната церемония по връчване на Годишните награди на Imoti.net, като кандидатурите и записването за тях вече стартира и ще бъде отворено до 15 април. Пълната програма с датите на предстоящите експертни срещи на Imoti.net и участниците в тях ще откриете ТУК. Съвсем скоро бизнес форумите ще представят състоянието на имотния пазар в Бургас на 21 март и в Стара Загора на 22 март.”

Калина Асенова с куче водач Карма

Калина Асенова с куче водач Карма

Таня Даракчиева с куче асистент Родна

Таня Даракчиева с куче асистент Родна

Кирил Кирчев с куче водач Пърси

Кирил Кирчев с куче водач Пърси