С куче на ваканция

4.С КУЧЕТО НА ГОСТИ
Ако планирате почивка у приятели на вилата или другаде, най-вероятно сте сигурни, че сте добре дошли там с кучето си. Дори ако сте само за два дни, кучешкият багаж задължително трябва да включва постелката за сън и собствените купички за храна и вода на любимеца ви. Добре е да се информирате, дали в дома има котки или други пуснати на свобода домашни любимци – зайчета, костенурки и др. Ако не сте сигурни в поведението на кучето си или точно обратното, знаете, че то може да прояви „нездрав” интерес към тях, предупредете приятелите си да вземат мерки за сигурността им. Добра идея е също да се информирате, дали тяхното собствено куче не е разгонено в момента, а също така, ако вашата женска е разгонена, по-добре отложете гостуването, ако там има мъжкар. В противен случай, любовната драма, на която ще станете свидетели ще ви съсипе гостуването. 
Имайте пред вид, че някои кучета разпростират инстинкта „за пазене на територията чиста” и върху прилежащите към къщата дворни пространства, така че не се учудвайте, ако кучето ви не иска да се облекчава в тревните площи или цветните лехи на двора. Ще се наложи да го извеждате за тоалет извън оградата. 
Ако кучето ви е свикнало да проси до масата или да краде храна от нея, внимавайте с барбекюто и най-добре дръжте лакомника далеч от мястото или помещението където се храните. 
Ако кучето ви има добре изразен ловен инстинкт, дръжте го под око, за да не се наложи да плащате съседските кокошки и пилета. 
Като имате на ум тези неща, гостуването ви ще бъде наистина приятно преживяване, и със сигурност ще сте добре дошли отново.

куче на гости