За фондация “Очи на четири лапи”

Физическата свобода е нещо толкова естествено, че цената й можеш да осъзнаеш само когато я загубиш. Няма да използваме тези ценни редове, за да ви преразказваме Устава на фондацията и главните й цели. Убедени сме, че в България трябва да има училище, което да обучава кучета – помощници на хора с увреждания. Мисията на фондацията е изграждането на балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания.

Вярваме, че с нашите координирани и целенасочени усилия и разбира се с вашата помощ ще постигнем пълния капацитет на вече създаденото и единствено по рода си училище за кучета водачи и асистенти на хора с увреждания.

На скептиците искаме да кажем – в България има 16 000 слепи граждани, а на Балканите над 200 000.

Българско училище за кучета водачи на слепи

Със специалните си умения и безгранична любов, които са на разположение 24 часа в денонощието, дипломираните кучета водачи и асистенти могат да спасят стотици хора с увреждания от самотния затвор на физическата зависимост.

Фондация „Очи на четири лапи” е пълноправен член на европейската федерация на училищата за кучета водачи на слепи / EGDF /, както и на международната федерация на училищата за кучета водачи на слепи/ IGDF /. Членството в тези 2 престижни организации, е гаранция за качеството на обучаваните от нас служебни кучета.

Екипът на фондацията се състои от  2-ма инструктори, 4 – ма стажант инструктори, 4-ма гледачи, домакин и секретар. Към момента, в „Очи на четири лапи” сме обучили и предали над 100 кучета водачи и асистенти от породите голдън ретривър, лабрадор и немска овчарка.

Екип:

Албена Алексиева – председател на фондация Очи на четири лапи – 2000г.

ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО:
Валентин Георгиев – 2001г.
Александра Делова – 2001г.
Елка Коджабашева – 2001г.

ЕКИП ИНСТРУКТОРИ:

Явор Крумов – инструктор – 2007г.
Георги Дафков – стажант инструктор – 2018г.
Костадин Костадинов – стажант инструктор – 2019г.
Елица Маврова – стажант инструктор – 2020г.

Киноложки център :
Елена Виденова – управител – 2013г.
Калин Чолаков – куриер/домакин – 2015г.

Екип гледачи:
Силвия Стоянова – 2019г.
Богдана Стойчева – 2022г.

PR&Социални мрежи:
Соня Цанкова (Соната)– координатор социални мрежи – 2010г.