Кучета супергерои

Можем да се съгласим, че кучето за всички, които имат такова, е най-добър приятел, компания, забавление, утеха… Но кучето може да е и много повече. Има кучета, благодарение на които някои хора успяват да сбъдват мечтите си и живеят пълноценен живот, въпреки уврежданията, които иначе биха ги спирали. Кучета, които им помагат да завършат висше образование, да работят и да се развиват в сферата, която искат, да срещнат любовта си. Има кучета, които наистина са супергерои.
Ние сме фондация „Очи на четири лапи“, организация, посветена на обучението на кучета водачи за слепи и кучета асистенти за хора с увреждания. Започнахме работа през далечната 2005 г. и от тогава сме обучили, дипломирали и предали на новите им стопани 78 кучета водачи.
Отглеждането на едно куче водач изисква много работа както от нашите професионални инструктори, така и от приемните семейства, които се съгласяват да отглеждат кучетата ни до постъпването им за обучение в училището. Всички ние се отдаваме изцяло на каузата, защото виждаме какво може да означава помощта на един четириног супергерой.
Благодарение на подкрепа като тази от EVN България от другите ни дарителите и от приемните семейства, нашата фондация продължава да е източник на светлина за много хора. И това е само началото.
Следете нашия сайт и фейсбук страница Отвори очи за още истории за приятелство, светлина, успехи и кучета.
кучета супергерои

кучета супергерои